RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Коронавірус продовжує вбивати: Іран очолив антирейтинг, а в США з'явилася перша жертва

В Ірані, де в суботу, 29 лютого, підпалили лікарню через страх перед ураженими коронавірусом, жертвами недуги вже стали 43 людини, що стало найбільшим показником смертності від вірусу за межами Китая, де вперше виявили хворого на COVID-19.

Про це повідомляє Reuters.

За даними МОЗ Ірану, за минулу добу в країні від вірусу померли 9 осіб. До вівторка за рішенням влади в країні закрито школи, на тиждень продовжено заборону на роботу вузів, проведення масових і спортивних заходів. Також заборонено відвідування лікарень і будинків престарілих, громадян закликають залишатися вдома.

Аналогічні заходи прийняла і влада Франції, де заборонили всі заходи в закритих приміщеннях за участю понад 5 тисяч осіб у зв'язку з побоюваннями з приводу поширення нового коронавірусу.

Варто зазначити, що перший смертельний випадок хворого коронавірусом стався і в США. За даними CNN, людина, що померла жила в штаті Вашингтон.

"Пацієнт, інфікований новою формою коронавируса в окрузі Кінг штату Вашингтон, помер", - наголошується в повідомленні з посиланням на офіційних представників системи охорони здоров'я.

Крім того, в Італії кількість уражених коронавірусом зросла до 1049 осіб, 29 з них померли.

В цілому, за станом на суботу, 29 лютого, в світі зареєстровано 85 187 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 2924 - летальні. Одужали вже 39545 людей. При цьому, на території Європи зареєстровано 1123 випадків захворювання COVID-19 в 27 країнах.

Детальніше про те, як, наприклад, в Італії борються з коронавірусом, читайте в матеріалі "Апострофа": Українці в Італії бояться, що їх закидають камінням на Батьківщині - активістка з Риму.