RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

4 травня

Всі новини

Бич біблійних масштабів: Китай опинився під загрозою ще одного великого лиха

У Китаї, який постраждав від епідемії нового коронавірусу, готуються до можливого нашестя сарани з сусідніх країн - Індії і Пакистану. Вчені використовують супутникові та метеорологічні дані для моніторингу ситуації.

Про це повідомляє видання Newsweek.

За даними китайської влади, проблеми в країні може викликати нашестя пустельної сарани. Особливе побоювання викликає рій з Пакистану, який переживає найгіршу спалах за останні роки і влітку цього року може увійти в межі Китаю.

"Вкрай малоймовірно, що пустельна сарана безпосередньо мігрує у внутрішні райони Китаю, але якщо навала саранових за кордоном буде зберігатися, ймовірність проникнення сарани в Китай в червні або липні різко зросте", - уточнив дослідник з Інституту захисту рослин Китайської академії сільськогосподарських наук Чжан Цзехуа,

Запобіжні заходи вживаються в Хунджерабі - гірському перевалі між північним Пакистаном і південним заходом Китаю. Тут проводять моніторинг, транспортні засоби будуть перевірятися на наявність сарани і яєць сарани.

Вчені пояснюють великі скупчення сарани в Пакистані проливними дощами, викликаними циклонами, в 2018 і 2019 роках в місцях її розмноження навколо Червоного моря.

Спалах торкнувся районів у Південній Азії і на Близькому Сході і поширився вглиб Східної Африки, досягнувши Демократичної Республіки Конго (ДРК) вперше з 1944 року. В Організації Об'єднаних Націй (ООН) заявили, що вкрай необхідне додаткове фінансування, щоб запобігти продовольчій кризі.

"Це бич біблійних масштабів. Незважаючи на те, що цей бич дуже древній, його масштаби безпрецедентні в наш час", - йдеться в заяві ООН.

Офіційні особи також заявили, що відправлять "комплексний пакет надзвичайної допомоги" в Пакистан для боротьби з роями в регіоні.

Як повідомляв "Апостроф", епідемія коронавірусу в Китаї може обернутися для світової економіки ударом, більшим, ніж криза 12-річної давності.