RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

​На лайнері Grand Princess зафіксовано масовий спалах коронавірусу: відео та дані про українців

На борту круїзного лайнера Grand Princess, якому влада США заборонила заходити в порт Сан-Франциско, зафіксували спалах коронавірусу з Китаю.

Про це повідомляє агентство Reuters.

Відзначають, що на судні хворі вже 21 людина, зокрема, це 19 членів екіпажу і два пасажири. Всього було протестовано 46 осіб. Результати ще одного тесту виявилися невизначеними.

Як пише видання "Українська правда", на борту Grand Princess знаходяться 49 українців.

"За інформацією Державного Департаменту США, на борту круїзного лайнера Grand Princess знаходяться 49 громадян України. Зараз Генеральне консульство України в Сан-Франциско з'ясовує інформацію про можливу наявність серед інфікованих громадян України", - зазначив директор Департаменту консульської служби МЗС України Сергій Погорельцев.

Інформацію про спалах коронавірусу на судні підтвердив віце-президент США Майкл Пенс, який тепер відповідає за ситуацію з коронавірусом в країні.

За його словами, 1,1 тисяч членів команди в будь-якому випадку будуть відправлені на карантин, незалежно від результатів аналізів. Що стосується 2,3 тисячі пасажирів, їх подальша доля визначиться пізніше.

"Ті, кого треба буде відправити під карантин, той відправиться під карантин. Якщо комусь знадобиться додаткова медична допомога, той її отримає", - заявив Пенс, зазначивши, що члени екіпажу будуть на карантині на самому судні.

Віце-президент США допустив, що коронавірус зберігся на кораблі після останньої поїздки, а тому задіяні в двох рейсах члени екіпажу не зможуть зійти на берег.

США розробили план, який буде реалізований в ці вихідні. За словами Пенса, круїзний лайнер буде доставлено в некомерційний порт, всіх пасажирів перевірять на коронавірус і помістять на карантин при необхідності.

За даними компанії-оператора, на борту Grand Princess знаходяться 3533 людини, включаючи 2422 пасажирів і 1111 членів екіпажу з 54 країн.

Нагадаємо, Grand Princess належить компанії Carnival. Інший круїзний лайнер цього оператора, Diamond Princess, кілька тижнів простояв біля берегів Японії. На його борту було виявлено 706 хворих, шість з яких померли.

За останніми даними, в США коронавірусом заразилися 304 людини. Померли 15 осіб, в тому числі більшість - в будинку для літніх людей в штаті Вашингтон на заході країни.

Як повідомляв "Апостроф", Міністерство охорони здоров'я України детально прокоментувало ситуацію з можливим поширенням смертельного коронавірусу в різних областях країни.