RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Коронавірус не завадив: скільки заробили найбагатші люди світу за час пандемії

З березня по травень 2020 року, незважаючи на пандемію коронавірусу і світову кризу в економіці, сумарні статки 25 найбагатших людей світу збільшилася на 255 мільярдів доларів.

Про це повідомляє Forbes.

Найбільше заробити вдалося засновнику Facebook Марку Цукербергу. Акції Facebook піднялися в ціні на 60% до рекордних значень. В результаті Цукерберг перемістився з 7 місця в списку найбагатших людей на 4, а його статки збільшилися на 31,4 млрд доларів до 86,5 млрд.

Найбагатша людина світу, засновник і керівник Amazon Джефф Безос, заробив 29,9 млрд доларів. Його статки збільшилися до 146,9 млрд, після того як акції його компанії виросли на 29% в світлі обмеження роботи фізичних рітейлерів через карантинні заходи.

Третю позицію зайняв глава Reliance Industries Limited Мукеш Амбані, який з березня збільшив свої статки майже на 20 млрд дол. Після цього вони становлять 52,7 млрд, а Амбані став найбагатшою людиною Азії.

Сумарний статок 25 найбагатших людей світу зараз становить близько 1,5 трлн доларів. Оцінка змін розміру статків мільярдерів проводилася з 23 березня по 22 травня.

Як раніше повідомляв "Апостроф", пандемія COVID-19 в країнах, які найбільше постраждали від вірусу, може завершитися тільки восени.