RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Путін порушив універсальні права людини - Ребекка Гармс про отруєння Навального

Демократичні країни повинні переосмислити свої відносини з Володимиром Путіним після отруєння російського опозиціонера Олексія Навального речовиною з групи "Новачок". Німеччина, зокрема, повинна відмовитися від проекту "Північний потік-2".

Про це заявила в коментарі "Апострофу" колишня член Європарламенту від німецької партії "Союз 90/Партія Зелених" і режисер-документалістка Ребекка Гармс.

"Олексія Навального намагалися вбити - саме про це свідчить отруєння речовинами, які відносяться до радянської хімічної зброї четвертого покоління "Новачок". Це спроба змусити Навального замовкнути - так само, як Бориса Нємцова, якого застрелили в центрі Москви. Але зараз люди, які вчинили хімічну атаку, не замислювалися над тим, якої шкоди можуть завдати людям навколо", - сказала політик.

Вона висловила надію, що Навальний виживе, а світ переосмислить своє ставлення до Росії.

"Після всіх цих вбивств і жорстоких нападів на опозиційних політиків, активістів і журналістів, які критикували Путіна і його корумповану систему, демократичні країни світу повинні переосмислити своє ставлення до Росії і Путіна особисто. Напад на Навального - це атака на права людини, які визнаються в усьому світі. Ми не можемо мати нормальні або розслаблені відносини з Путіним, поки він робить такі злочини. Так само, як ми не можемо мати нормальні відносини з президентом і урядом, які не поважають незалежність сусідніх країн", - вважає Хармс.

"Для моєї країни Німеччини, думаю, настав момент істини. Нарешті там повинні відмовитися від підтримки трубопроводу "Північний потік-2". Володимир Путін довів, що сподівання німецького уряду, що завдяки поглибленню торгових відносин росіяни почнуть поважати правила демократії та міжнародне законодавство, виявилися помилковими. Причому це відбувається вже не в перший раз", - підсумувала політик.

Як повідомляв "Апостроф", в німецькій клініці "Шаріте" розповіли про стан здоров'я російського політика Олексія Навального, а його отруєння прокоментували в Кремлі і канцлер Німеччини Ангела Меркель.