RU  UA  EN

Субота, 25 травня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 42.95
НБУ:USD  39.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 травня

Всі новини

Дитячий лікар за скажені гроші купив найшвидше авто в світі: фото щасливчика

Гіперкар SSC Tuatara встановив світовий рекорд зі швидкості для серійних авто - його розігнали до 532,93 км/г. Його першим власником став дитячий лікар Ларрі Кеплін.

Про це пише Аutoblog.

"Вони запитали мене, чи хочу я першу машину. Ми домовилися, що будемо використовувати мою машину, щоб встановити світовий рекорд", - розповів Кеплін.

Він додав, що не належить до тих колекціонерів, які тримають свої машини під замком.

"Я воджу свої машини. У мене є Lamborghini з пробігом 111 тисяч миль. У мене Ford GT з пробігом 56 тисяч миль", - ділиться чоловік.

Кеплін любить використовувати свої машини для благодійних заходів, надаючи їх для заходів і шоу. Він збирає гроші для допомоги дітям і школам, фінансує стипендії для студентів і допомагає сім'ям військовослужбовців.

"Я думаю, що для людей, у яких є такі колекції, важливо знайти іншу мету, а не збирати їх для себе. Я вважаю, що ділитися ними - це відповідальність, але я також вважаю, що це цінність, яка набагато перевершує автомобілі" , - говорить власник SSC Tuatara.

Відзначимо, SSC Tuatara буде випущений тиражем в 100 екземплярів, вартість кожного автомобіля починається від 1,6 мільйона доларів. Ціна першого з них не називається, проте подібні авто традиційно коштують значно дорожче, іноді в десятки разів дорожче.

Як повідомляв "Апостроф", раніше експерти склали ТОП-10 дорогих автомобілів, які помітили на українських дорогах останнім часом.