RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Поліція в Дубаї розкрила вбивство, вивчивши мозкові хвилі підозрюваних

Поліція міста Дубая (ОАЕ) зуміла встановити підозрюваного у вбивстві, вивчивши його пам'ять з допомогою технології "Memory-Print", яка фіксує збільшення певних мозкових хвиль.

Про це повідомляє видання Кhaleej Тimes.

Вбивство сталося на складі, в якому щодня працювало кілька людей. Визначивши коло підозрюваних, поліцейські під час допиту використовували високотехнологічний апарат, який реагує на збільшення певних мозкових хвиль, коли людина бачить щось знайоме. Коли ці мозкові хвилі - так звані Р300 - спрацьовують, це означає, що людина пам'ятає об'єкт або фото, які йому показують.

"Машина може розумно розпізнати, якщо підозрюваний бачив фотографії, інструменти або обладнання, які були використані в злочині. Збільшення хвиль P300 відбувається безпосередньо, коли людина бачить речі, які вона згадує", - пояснив судовий психолог Мухаммад Ісса Аль Хаммаді, директор департаменту кримінології.

Всім підозрюваним показали фотографії інструменту вбивства - і у одного з них було зафіксовано сплеск мозкових хвиль P300. "Це означало, що він запам'ятав інструмент", - стверджує Аль Хаммаді.

Після більш ретельного допиту головного підозрюваного, він зізнався у злочині. Це було перше фактичне справа, яку розслідували за допомогою машини.

Як повідомляв "Апостроф", корпорація Microsoft зареєструвала патент на систему, яка здатна перетворити особистість будь-якої людини на інтелектуального чат-бота.