RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Археологи знайшли залу, в якій римський імператор Адріан влаштовував пишні бенкети: фото

У місті Тіволі (Італія) археологи виявили неймовірну залу для банкетів, де римський імператор Адріан і його дружина влаштовували вишукані трапези 1900 років тому.

Про це пише MailOnline.

Маєток Адріана в Тіволі, в 32 км від Риму, був великим - площею близько 80 гектарів. Там розташовувалася вілла, побудована приблизно в 120 році н.е. з розкішним банкетним залом.

З 128 р н.е. вілла стала офіційною резиденцією, з якої Адріан безпосередньо керував своєю імперією. Адріан і його дружина Вібія Сабіна снідали на мармуровій платформі в напівкруглій кімнаті, перед двома фонтанами, що вимальовувалися на сонці.

Завзятий дослідник мистецтва та історії, Адріан зіграв ключову роль в проектуванні комплексу, будівлі якого були названі в честь місць, які він колись відвідав під час своїх подорожей.

Розташована приблизно в 20 милях на схід від Рима, біля підніжжя Апеннінських гір, вілла Адріана була б оточена ландшафтними садами, дикою природою і оброблюваними сільськогосподарськими угіддями.

За словами італійського історика Андреа Бручаті, банкетна зала була пов'язана з чотирма спальнями, в кожній з яких була вбиральня, прикрашена мармуровими панелями і дорогоцінним камінням.

Як повідомляв "Апостроф", раніше вчені виявили в римському некрополі Санта-Роза, розташованому під нинішнім Ватиканом, два нові поховання, які проливають світло на поховання слуг і рабів римських цезарів.