RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Депутат-абориген після гарячої суперечки влаштував ритуальний танець в парламенті: відео

Депутат-абориген Равірі Вайтіті, що засідає в парламенті Нової Зеландії в якості співголови однієї з політичних партій, висловив свою незгоду з іншими політиками традиційним для маорі чином: заспівав і станцював ритуальний танець хака.

Про це повідомляє The Guardian.

Політик, обличчя і тіло якого повністю покриті традиційними татуюваннями, розсердився під час обговорення проекту пільгової охорони здоров'я для корінного населення. Він був гостро не згоден з тим, що його колега по парламенту висловлювалася з цього питання, не будучи представником аборигенів: на думку депутата, така поведінка - прояв расизму і образа корінного населення.

Вайтіті виступав дуже емоційно і голова парламенту вимкнув його мікрофон. Тоді депутат заспівав ритуальну пісню і виконав руху з танцю маорі. Після чого його попросили вийти із залу.

Як розповідав "Апостроф", минулого літа в Новій Зеландії спалахнув скандал навколо виборів птиці року, які традиційно проводять уже 15 років. Магазин іграшок для дорослих, що підтримував маленьку полігамну птицю хіхі, звинуватили в "вигороджування" свого кандидата, а за фаворита гонки - птицю ківі - вкинули понад 1500 голосів.