RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

В історії вже були приклади: чому Україні не треба покладатися на допомогу НАТО

Численні розмови про можливе членство України в НАТО і допомогу Альянсу у війні з Росією дезорієнтують людей і послаблюють обороноздатність країни.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав український юрист, активіст. ветеран війни на Донбасі Геннадій Друзенко.

Він зазначив, що декларації українських політиків і експертів створюють подвійне помилкове враження у українців і нагадав, що НАТО - організація, яка "не змогла виграти війну навіть в Талібану і тепер ганебно залишає Афганістан".

"Але я наразі навіть не про наявність у НАТО достатніх ресурсів та політичної волі перемагати. Я про інше. Доки прийом нових членів до альянсу відбувається консенсусом, Україні членство в НАТО не світить. Саме тому, що в нас сьомий рік триває війна з Росією. І тому, що європейці (можливо окрім поляків та балтів) навіть у нічному кошмарі не можуть уявитии зіткнення з росіянами на полі бою. І тому ляжуть кістьми, аби Україна не вступила до альянсу і в них не виникло формального зобов'язання боронити нашу незалежність та територіальну цілісність.

І тому балачки про всуп до НАТО тільки ослаблюють нашу обороноздатність. Бо схожі на обіцянку підмоги, яка не прийде. І тому дезорієнтують наш народ, де саме лежить ключ до перемоги над російським агресором", - написав Друзенко.

"Усім адептам скорого вступу України до НАТО пропоную замислитись, чому велика Польща (Друга Річ Посполита) в 1939 році щезла з політичної мапи за три тижні. А маленька Фінляндія встояла проти сталінських армад? Правильна відповідь: Польща сподівалась на союзників, а Фінляндія на себе", - підкреслив він.

Друзенко відзначив, що не заперечує необхідності мати союзників, однак "реалії такі, що ще довго в протистоянні Росії ми можемо сподіватися насамперед на самих себе".

Читайте також матеріал "Апострофа" - Багато старань, та мало вміння: як провалюють рух в НАТО.