RU  UA  EN

Четвер, 30 травня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.60
НБУ:USD  40.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 травня

Всі новини

Знайдено руїни загубленого замку Великої китайської стіни: вражаюче відео

У пустелі Му Ус в провінції Шеньсі на північному заході Китаю, приблизно в 10 кілометрах від Великої стіни, виявили добре збережений древній форт, що відноситься до династії Мін (1368-1644 рр.).

Про це повідомляє Global Times.

Форт Цінпінбао є найбільш збереженим і найбільш завершеним серед фортів, знайдених в північній частині Шеньсі. Він швидко покрився пісками незабаром після того, як був покинутий. Комплекс має близько 600 метрів в довжину і 300 метрів в ширину і був обладнаний трьома воротами.

Як розповів молодший науковий співробітник Академії археології Шеньсі Юй Чунлі, реліквії і стан форту яскраво відображають ландшафт і особливості фортів вздовж Великої стіни, побудованих в епоху династії Мін. Вони допоможуть в археологічних дослідженнях і захисту інших фортів.

За словами дослідників, в комплексі був виявлений ряд реліквій, в тому числі розписні глиняні фігурки, кам'яні статуї, курильниці, глазуровані плитки і оборонна зброя.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Китаї археологи виявили шість жертовних ям, що містили близько півсотні артефактів, в тому числі золоті і бронзові маски.