RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Бомбардувальники США завдали ударів по цілях в Сирії та Іраку: в Пентагоні дали пояснення

За вказівкою президента США Джо Байдена, американські збройні сили завдали авіаудари по об'єктах, що використовуються воєнізованими угрупованнями в районі кордону Сирії і Іраку, які підтримує Іран.

Про це йдеться в заяві Міністерства оборони США.

Як зазначив прес-секретар Пентагону Джон Кірбі, вибір цілей був обумовлений тим, що об'єкти використовувалися угрупованнями, які беруть участь в атаках з використанням безпілотних літальних апаратів (БПЛА) проти американських військових і цілей в Іраку.

Зокрема, ударів було завдано по оперативним об'єктам і складам зброї в двох місцях в Сирії і в одному - в Іраку. Вони використовувалися шиїтським воєнізованим угрупуванням "Катаїб Хезболлах" і "Катаїб Саїд аль-Шухада".

Як наголосили в Міноборони США, американські військові перебувають в Іраку на запрошення його уряду. Їх єдиною метою є надання допомоги іракським силам безпеки в боротьбі з терористичним угрупуванням "Ісламська держава".

"Сполучені Штати зробили необхідні, доречні і продумані дії, спрямовані на обмеження ризику ескалації, а також на те, щоб послати чіткий і недвозначний сигнал стримування", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв "Апостроф", в лютому США завдали авіаудар по проіранським бойовикам, які базуються в Сирії, у відповідь на смертельний обстріл американської військової бази в Іраку.