RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

США завдали ракетного удару по території Сирії: в Пентагоні назвали причину

США завдали авіаудару по проіранських бойовиках, які базуються в Сирії, у відповідь на смертельний обстріл американської військової бази в Іраку.

Авіаудару завдали в четвер, 25 лютого, повідомляє "Голос Америки".

За словами джерела видання, удар завдали по "цілі, яка використовується декількома угрупованнями, які підтримує Іран". Атака б ила затверджена президентом Джо Байденом.

Представник Пентагону Джон Кірбі пізніше уточнив, що удар був нанесений по цілям в Сирії, пов'язаним з угрупуваннями "Катаїб Хезболла" і "Катаїб Саїд аль-Шухада". Було знищено ряд об'єктів, розташованих на прикордонному контрольно-пропускному пункті.

"Ця масштабна військова відповідь була здійснена разом з дипломатичними заходами, включаючи консультації з партнерами по Коаліції. Ця операція є недвозначним сигналом, що президент Байден буде діяти, щоб захистити американських і коаліційних військовослужбовців. У той же час ми... прагнемо деескалації загальної ситуації як в східній Сирії, так і в Іраку ", - заявив Кірбі.

Нагадаємо, минулого тижня підтримувані Іраном бойовики взяли на себе відповідальність за напад на авіабазу США в Іраку. По ній випустили 14 ракет. В результаті чого одна людина загинула, дев'ятеро отримали поранення.

Як повідомляв "Апостроф", посольство США в столиці Іраку в грудні потрапило під ракетний обстріл з системи РСЗВ "Катюша".