RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

"Дельта"-штаму всупереч Англія скасує карантин: названа важлива причина

Хоч в Англії різко збільшилась кількість випадків інфікування коронавірусом та всупереч загрозі штаму “Дельта”, карантинні обмеження все одно скасують з 19 липня, тобто наступного понеділка.

Про це повідомляє AP.

“Зараз хороший момент, бо діти пішли на літні канікули. Але ми все одно маємо бути обережними. Хоча ризики пандемії залишаються, законодавчі обмеження будуть замінені на рекомендації. Щоб люди носили маски в людних місцях і громадському транспорті. Нічні клуби та інші заклади повинні на вході перевіряти “ковідні паспорти”. Ця пандемія не закінчена. Коронавірус продовжує нести ризик для вас та вашої родини. Ми не можемо миттєво повернутися до звичайного життя з наступного понеділка”, - сказав прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон.

Також міністр охорони здоров'я Британії Саджид Джавід заявив, що “настав час надати можливість британцям повернутися до звичного життя”, так як кампанія з вакцинаціі пройшла успішно. За останніми даними, 87% дорослого населення Великої Британії отримали першу дозу вакцини проти коронавірусу, а 66% зробили обидва щеплення.

Однак міністр додав, що згодом кількість нових випадків інфікування може сягнути 100 тисяч за добу.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Британії зафіксували небезпечну хворобу, на яку хворіють тільки мавпи.