RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

Всі новини

На Мексику обрушився потужний ураган: населення попередили про максимальну небезпеку, відео

По узбережжю мексиканського штату Південна Нижня Каліфорнія вдарив ураган "Олаф", центр якого перемістився туди з Тихого океану. У серпні в країні вирував ураган "Грейс", який став причиною загибелі людей.

Національна служба цивільного захисту попередила про максимальну небезпеку в Twitter.

"Ураган "Олаф" обрушився на узбережжя! Попереджаємо про максимальну небезпеку центральної і південної частини Південної Нижньої Каліфорнії. Тримайтеся подалі від вікон щоб уникнути травм, якщо вони зламаються. Залишайтеся в безпеці в своєму домі або тимчасовому притулку, поки влада не вкаже, що небезпека минула", - йдеться в повідомленні.

Як повідомила Національна комісія країни з водних ресурсів, швидкість вітру в епіцентрі урагану становить 150 кілометрів на годину з поривами до 185 кілометрів на годину. У місті Ла-Пас тимчасово зупинили роботу міжнародного аеропорту, були скасовані шкільні заняття і робота держустанов.

Крім руйнівного вітру є небезпека проливних дощів і зсувів. Рівень опадів в окремих районах Південної Нижньої Каліфорнії може досягти 250 міліметрів.

"Дощі, викликані тропічним циклоном, можуть викликати зсуви, підвищення рівня річок і струмків, а також розливи і повені в низинних районах", - йдеться в прогнозі комісії.

Як повідомляв "Апостроф", днями в Мексиці стався сильний землетрус . На південний схід від мексиканського міста Акапулько магнітуда підземних поштовхів, за різними оцінками, досягала від 6,9 до 7,4 балів.