RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Вчені відновили зовнішність жінки, яка жила у бронзовому столітті: фото та відео

Вчені реконструювали обличчя жінки, похованої в Іспанії бронзового століття. Вона була похована зі срібною діадемою та величезними сережками-кільцями.

Про це повідомляє Live Science.

Як розповіла Хоана Бруно, науковий ілюстратор-фрілансер, яка створила цифрові реконструкції та співпрацювала з археологами Ла-Альмолойя з Автономного університету Барселони, основна складність полягала в тому, що верхня частина черепа жінки не збереглася.

Особистість жінки у діадемі заінтригувала вчених з моменту виявлення її поховання у 2014 році. Серед її розкішного похоронного приладдя - діадема, намиста з бісеру, срібні каблучки, браслети, спіральні шиньйони та беруші зі спіралями, а також срібний обідок. Також поруч із останками знайшли ківш для пиття та шило зі срібною ручкою, інструмент, що використовується для виготовлення текстильних виробів.

Все це говорить про впливовість похованої жінки. Вона померла у віці від 25 до 30 років і мала кілька вроджених захворювань, включаючи відсутність шийного хребця та ребра.

Як розповідав "Апостроф", на півночі Франції під стіною супермаркету було виявлено великий некрополь часів пізньої Римської імперії.