RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

У країні-сусідці України зафіксовано антирекорд із випадків COVID-19 з початку пандемії

У Румунії 21 січня встановлено новий рекорд добової кількості інфікованих коронавірусною хворобою COVID-19. В країні за добу зафіксували 19 649 нових випадків, тоді як ще місяць тому реєстрували менше тисячі.

Про це повідомляє Associated Press News, посилаючись на офіційні дані країни.

Зазначається, що таке стрімке зростання кількості хворих продиктоване появою Омікрон-штаму з високою можливістю передачі.

Попри рекордну кількість випадків, зареєстровано лише 49 смертей. Тоді як у жовтні та листопаді щодня фіксували кілька сотень смертей. Як стверджує влада, із 49 померлих хворих - 43 були невакциновані.

Також на тлі швидкого зростання випадків коронавірусу кількість госпіталізацій залишається значно нижчою порівняно з попередньою хвилею.

Румунська влада вкотре наголошує, що вакцинація "залишається рішенням уникнути серйозних захворювань".

"На жаль, ніхто з молодих людей, які померли за останні 24 години, не був вакцинований. І відсоток тих, хто помирає, серед тих, хто перебуває в реанімаційних відділеннях, в основному - невакциновані, і ситуації можна було б запобігти, якби вони були вакциновані", - наголошує влада країни.

Як розповів один з лікарів Associated Press, хвороба штаму "Омікрон" під час цієї хвилі протікає значно легше.

"Випадки набагато менш важкі, ніж у дельта-хвилі. Я не очікую великого впливу на госпіталізації та смертність. Здається, кінець пандемії близький", - зазначив фахівець.

Румунія є другою найменш вакцинованою країною в Євросоюзі: лише 49% дорослих отримали дві дози уколу проти COVID-19, у порівнянні з середнім показником 80% в ЄС.

Як раніше "Апостроф" повідомляв, у ВООЗ дали невтішний прогноз щодо завершення пандемії після Омікрону.