RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Данія та Нідерланди не чекають на Україну в ЄС: Bloomberg назвав причини

Нідерланди та Данія виступили проти надання Україні статусу кандидата на вступ в ЄС – на їхню думку їй ще зарано для цього.

Про це повідомляє Bloomberg.

Так, за словами Данії, Україна недостатньо відповідає критеріям, пов'язаним із стабільністю інститутів, які гарантують демократію, верховенство права, права людини, повагу та захист меншин. Києву потрібно "принципово покращити свою законодавчу та інституційну базу", щоб досягти прогресу в усіх цих напрямках.

Також вона заявила, що Україна наразі "загалом на дуже ранній стадії" готовності взяти на себе зобов'язання щодо членства в ЄС і створити ефективну ринкову економіку або стати конкурентоспроможною на єдиному ринку.

Згідно інформації Bloomberg, у минулорічному рейтингу Transparency International Україна посіла 122 місце серед 180 країн.

У той же час, більшість країн, зокрема, Італія, Польща Литва та Ірландія підтримують заявку. Останні наполягають на ухваленні рішення про однозначний результат лідерами ЄС та надання статусу кандидата. Естонія закцентувала увагу на необхідності дати надію Україні.

Раніше ми писали, що федеральний канцлер Австрії Карл Нехаммер розповів про те, як наблизити Україну до Європейського Союзу.