RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Колос на глиняних ногах: кому Лукашенко погрожуватиме "Іскандерами"

Білорусь може спрямувати передані Росією дивізіони ОТРК "Іскандер-М" у бік сусідньої Литви.

Таку думку "Апострофу" озвучив директор Інституту світової політики Євген Магда.

За його словами, на території Білорусі вже знаходяться російські дивізіони ОТРК "Іскандер-М", з яких окупанти здійснювали ракетні удари по українських містах.

Однак, коли за пультами комплексів опиняться білоруські військовослужбовці, офіційний Мінськ може спрямувати смертоносне озброєння у бік Литви.

"При цьому "Іскандери" є і в Калінінградській області, що сприймається як елемент російського тиску на країни Балтії. Лукашенко тісно сидить у російській дезінформаційній парадигмі, і довжина його повідка досить коротка. Білоруський диктатор зазнає загрози з боку Росії: якщо він не буде слухняним, Москва може позбавити його влади навіть шляхом проведення виборів, подарувавши білорусам ілюзію змін", - продовжив Євген Магда та порівняв президента Білорусі з дружиною ревнивого чоловіка, яка дзвонить йому щогодини і одночасно намагається розпалити ворожнечу з Україною.

Подальша ескалація, за словами політолога, залежить від позиції Росії, яка може похитнути режим Олександра Лукашенка, використовуючи мобілізацію білоруських військовозобов'язаних громадян у своїх цілях. Як зазначає Магда, у президента Білорусі вже не залишилося маневрів після президентських виборів та справи екс-редактора NEXTA Романа Протасевича, літак із яким посадили у Мінську.

"Варіантів у диктатора зараз два: імітувати бурхливу любов до Росії або пакувати валізи та шукати політичний притулок десь в умовних Еміратах. Незважаючи на весь свій вплив усередині держави, зараз Лукашенко перетворився на "Колос на глиняних ногах", - підсумував Магда в коментарі "Апострофу".

Також читайте повну версію матеріалу "Апострофа": Імітатор із Мінська: як Лукашенко хоче довести Путіну свою відданість