RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Американський генерал оцінив готовність Путіна до самогубства

Країна-терорист Росія може завдати ядерний удар по України в будь-який момент на тлі суцільних поразок на фронтах, проте ця ймовірність залишається низькою. Натомість російські окупанти посилюють ядерний тероризм на Запорізькій АЕС.

Про це заявив колишній командувач армії США в Європі генерал Бен Ходжес у твіттері.

За його словами, російський диктатор Путін та його найближчі радники поки що не схильні до самогубства, тому й утримуються від застосування ядерної зброї у повномасштабній війні проти України.

"У такій ситуації є ризик застосування Кремлем ядерної зброї, але я гадаю, що це малоймовірно. (…) Не думаю, що Путін або його найближчі радники схильні до самогубства", - написав Ходжес

Також він переконав, що США миттєво відреагують на використання Росією ядерної зброї, і саме це слугує для Кремля чинником, що стримує.

"США відреагують на застосування Росією ядерної зброї, бо Китай, Північна Корея та Іран спостерігають за цим. Якщо ми не відповідаємо, це може спонукати їх до аналогічної агресії. Наша відповідь не обов'язково буде ядерною", - пояснив Бен Ходжес.

Водночас нарощування ворожої воєнної та пропагандистської активності навколо Запорізької АЕС підтверджує, що Кремль напрацював сценарій розіграшу так званої "ядерної карти", унаслідок чого є така імовірність: російські окупанти використають ядерно-політичну атаку як основний механізм завершення повномасштабної війни і як гібридний ядерний шантаж усіх країн Заходу.

Читайте також матеріал "Апострофа": Газ, зерно та ядерна зброя: чому Путін підриває шантажем світову безпеку