RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

В Еквадорі наркомафія влаштувала заколот: поліція проводить контрзаходи

В Еквадорі оголосили про запровадження надзвичайного стану на 60 днів через втечу з в'язниці лідера мафіозного угрупування.

Про це пише france24.

Читайте також: В Еквадорі застрелили кандидата у президенти: момент потрапив на відео

Повідомляється, що наступного дня після оголошення надзвичайного стану щонайменше четверо еквадорських поліцейських були викрадені злочинцями, а в шести в'язницях спалахнули заворушення. Ув'язнені взяли в заручники кількох тюремних охоронців і погрожували вбити їх, якщо військові будуть введені для відновлення контролю над в'язницями.

Прокуратура заявила, що розслідуватиме "ймовірну втечу" Хосе Адольфо Масіаса на прізвисько Фіто - лідера злочинного угруповання Los Choneros. Масіас був засуджений у 2011 році до 34 років ув'язнення за різні злочини, зокрема торгівлю наркотиками та вбивство.

Стали відомі подробиці втечі Фіто: його не знайшли у камері в неділю вранці, коли поліція прибула, щоб перевести його в іншу в'язницю. Двох тюремних охоронців затримали за підозрою в тому, що вони допомогли Фіто втекти.

Los Choneros - це злочинна організація, яку влада пов’язує з вимаганнями, вбивствами та торгівлею наркотиками та іншими злочинами, а також звинувачує у контролі над головними в’язницями країни.

Аргентина висловила свою підтримку владі та народу Еквадору та запропонувала надіслати сили безпеки при необхідності.

Зі свого боку, президент Болівії Луїс Арсе також висловився щодо інциденту та засудив насильство, висловивши солідарність з урядом Еквадору.

Раніше ми розповідали про застримання у Польщі ексглав МВС та його заступника.

Вас також може зацікавити:

На порозі війни: Венесуела готується до вторгнення в Гайану

Аргентинський Трамп: чому президент із бензопилою підтримує Україну

В Аргентині обрали нового президента: він одним з перших засудив вторгнення Путіна в Україну