RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

В Афганістані шукають уламки російського літака: доля пасажирів невідома

Літак Falcon 10, зареєстрований у реєстрі цивільних повітряних суден Росії, з вечора 20 січня перестав виходити на зв'язок і зник з радарів, коли перебував у повітряному просторі Афганістану, біля кордону Таджикистану.

Про це повідомила Росавіація у Telegram.

Читайте також: В Сомалі впав гелікоптер місії ООН, серед захоплених - четверо українців

Попередньо, на борту Falcon 10 було шість людей: чотири члени екіпажу і два пасажири.

"Повітряне судно виконувало чартерний санітарний рейс за маршрутом Гая (Індія) - Ташкент (Узбекистан) - Жуковський (Росія). Початковим місцем вильоту літака Falcon був таїландський аеропорт Утапао", - йдеться у повідомленні.

Falcon 10 RA-09011 з яким сталася авіаційна пригода в Афганістані Фото: t.me/korenyako

Пізніше представник Росавіації Артем Кореняко написав на своєму каналі в Telegram, що до передбачуваного місця падіння Falcon відправили рятувальників.

"За повідомленням від посольства Росії в Афганістані, до передбачуваного місця падіння літака Falcon 10 прямує наземна пошуково-рятувальна група з місцевих фахівців, зі столиці країни, Кабула планується виліт вертольота", - наголошується в повідомленні.

За інформацією від російського посольства в Афганістані, рятувальники знайшли літак. Чотири пасажири постраждали, доля ще двох поки невідома, передає Росавіація.

Літак RA09011 летів з Індії до Ташкента, а коли був неподалік Таджикистану, повідомив про нестачу пального, тож вирішив полетіти на дозаправлення до Душанбе, але через хвилину сповістив про несправність правого двигуна. Після цього літак запросив дозволу на екстрену посадку в таджицькому Кулябі. О 14:35 RA09011 зник із радарів.

На борту літака було подружжя Євсюкових, 41-річний пілот Дмитро Бєляков, 42-річний пілот Аркадій Грачов і ще двоє членів екіпажу: 26-річний Ігор Сивороткін і 44-річний Павло Попов.

Нагадаємо, у жовтні 2023 року в аеропорту Пермі Boeing 737, який здійснював рейс із Санкт-Петербурга, викотився за межі злітно-посадкової смуги.

  • Вас може зацікавити:

Це історична подія: генерал оцінив втрату Росією літаків А-50 та Іл-22

В Росії на аеродромі спалили бомбардувальник Су-34: розвідка показала відео

В Росії черговий інцидент з пасажирським літаком: екстрено приземлився на річку, фото