RU  UA  EN

Пʼятниця, 21 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.18
НБУ:USD  40.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 червня

20 червня

Всі новини

"Є божевільні, що вірять в це": американський політик розповів про вплив російської пропаганди на Заході

РФ робить все можливе для того, щоб російська пропаганда та інформаційний тиск мали бажаний ефект на Заході – "ворог вміє брехати" і є ті, хто готовий реагувати на такий зовнішній вплив.

Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів сенатор штату Небраска, американський полковник у відставці Том Брюер.

Читайте також: Путінський ядерний шантаж Заходу: у ISW назвали цілі Кремля

Стосовно ситуації з російськими фейковими вкидами, зокрема згадка була про нібито перемовини США із деякими політиками в Україні за спиною Президента Зеленського, Брюер зауважив, що Росія робить все можливе для того, щоб зменшити інтенсивність підтримки України та працюють на перспективу:

"Звісно, вони роблять усе можливе, щоб звести нанівець підтримку України, але й також щоб посіяти насіння на майбутнє, щоб інші стали бачити світ саме так, як бачать вони".

Він наголошує, що подібні вкиди несуть в собі загрозу ще й через тих, хто готовий на них реагувати, піддаючись зовнішньому впливу: "... божевільні маргінали на обидвох кінцях політичного спектру – крайні праві та крайні ліві, які надто легко піддаються зовнішньому впливу, і іноді вони не думають – вони просто реагують".

"Ось побачать вони щось у Фейсбуці і одразу сприймають це за чисту монету. За абсолютну правду. І іноді, коли мені доводиться з такими стикатися, я кажу їм: "Покажи мені докази. Як це може бути правдою? Що ти мелеш взагалі?" А вони кажуть: "Так я це ось, у Фейсбуці прочитав". Тож хочеться дати їм ляпаса і сказати, слухайте, у якийсь момент ви повинні вже включити свій мозок. Не можна все, що пишуть у Фейсбуці, сприймати як Євангеліє – бо це не те, – наголошує американський полковник у відставці та додає: – Це – російська пропаганда, і добре організована".

Брюер вказав на те, що Росія дійсно вміє "брехати і впливати на людей так, щоб ті вірили цій брехні". Подібні інформаційні кампанії ворога можуть мати наслідки у вигляді "отруєння певних ідей чи підтримки". Тому, за словами сенатора штату Небраска, таких впливів потрібно ретельно "остерігатися".

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що Росія витрачає на війну шалені гроші.

  • Вас також може зацікавити:

Росія витратила понад 200 млрд доларів на війну проти України

Ядра Путіна: чи спрацює останній аргумент Кремля

Токсичні режими Путіна і Гітлера дуже схожі: скільки цілей запустила Росія по Україні з початку року