RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Німеччина готується до посилення війська: 18-річним хлопцям та дівчатам будуть надсилати листи

У Німеччині планують змінити законодавство у питанні призову в армію молоді через загрозу нападу Росії на країни Північноатлантичного альянсу (НАТО).

Про це повідомляє видання Associated Press.

Читайте також: У Німеччині назвали рік можливого нападу Росії на НАТО

З такою ініціативою виступає міністр оборони країни Борис Пісторіус. Зміни дозволять поповнити ряди армії через необхідність зміцнення обороноздатності перед російською загрозою.

Законопроєкт дасть змогу уряду надсилати листи молоді, якій виповнюється 18 років, із запитанням про бажання та здатність долучитися до армії.

За статистикою, щороку близько 400 тисяч німців досягають повноліття. Хлопці та дівчата почнуть отримувати листи і в разі позитивної відповіді армія запросить охочих пройти медогляд та відбере з них найбільш кваліфікованих. Служити доведеться 6-23 місяців.

За прогнозами, з вищевказаної кількості близько чверті виявлять інтерес до служби в армії, з них оберуть пʼять тисяч найбільш кваліфікованих. Надалі Німеччина сподівається наростити кількість.

Закон стосуватиметься і дівчат. Ті, кому виповниться 18 років, також отримають листи. Однак не будуть зобов’язані відповідати, адже конституція не передбачає для них обов’язок служби.

"Росія вже два з половиною роки веде війну проти України - вона не лише ставить під сумнів заснований на правилах міжнародний порядок, вона його руйнує… Це нова загрозлива ситуація", - наголосив міністр.

У разі ухвалення законопроєкту, служба в армії залишиться надалі добровільною, оскільки призов було скасовано у 2011 році. При цьому законодавство про військовий обов’язок передбачає, що обов’язкову службу для чоловіків можуть повернути у разі оголошення парламентом надзвичайного стану для оборони.

Раніше "Апостроф" повідомляв, яку допомогу передасть Україні Велика Британія.

  • Вас також може зацікавити:

Захищатимемо кожен дюйм НАТО: Шольц зробив важливе попередження Путіну

"Залізний купол" над Європою: ЄС просять створити спільний щит ППО

США мають дати дозвіл: спікер Джонсон висловився про удари України по військових цілях у РФ