RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

28 вересня

Всі новини

В Ізраїлі дві людини померли від небезпечної вірусної хвороби з Африки

В Ізраїлі у 21 людини діагностували гарячку Західного Нілу - небезпечне вірусне захворювання родом з Африки, яке передається через комарів. Двоє з цих людей померли.

Про це поінформував The Jerusalem Post 23 червня з посиланням на ізраїльське міністерство охорони здоров'я.

Водночас з 21 хворої людини - 17 були доставлені у лікарню Rabin Medical Center-Beilinson Campus з неврологічними симптомами. Троє пацієнтів перебувають на апаратах штучної вентиляції легень (ШВЛ).

Крім того, у виданні наголосили, що першим захворів 60-річний чоловік. На момент діагностики він був у стані середньої тяжкості.

Гарячка Західного Нілу – це гостра вірусна хвороба, що передається через укуси комарів. Також її можуть передавати певні дрібні ссавці, гризуни, кажани, проте у них концентрація вірусу значно менша.

У тяжких випадках захворювання має такі симптоми: гарячка, запалення мозкових оболонок та речовини головного мозку, лімфаденопатія, ураження слизових оболонок, екзантемія. Сезон вірусу - літо та осінь. Найчастіше на нього хворіють мисливці та сільські мешканці.

Ця хвороба зародилася в Африці, але наразі також розповсюджена у багатьох країнах Азії та Середземномор'я. Окремі спалахи бувають у країнах Центральної Азії, Закавказзя, Центральної Америки, Карибського басейну, у США, Канаді, Мексиці, Австралії, а також в Україні та РФ.