RU  UA  EN

Неділя, 7 липня
  • НБУ:USD 40.35
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.35
Світ

Новини

6 липня

Всі новини

У Камеруні скандал через інтимне фото доньки президента з дівчиною

Донька президента Камеруну Бренда Бія виклала фото поцілунку з бразильською моделлю, чим викликала неоднозначну реакцію суспільства.

Про це пише видання BBC.

Зауважується, що скандал у Камеруні спричинила фотографія, яку дочка президента Камеруну Бренда Бія опублікувала на своїй сторінці в соціальній мережі Instagram в останній день місяця прайду.

На фото дівчина обіймає та цілує бразильську модель Лайонс Валенсу. До знімку Бія залишила наступний коментар: "Я шаленію від тебе і хочу, щоб світ дізнався про це". BBC додає, що через деякий час після публікації фото Бія поділилася статтею з Le Monde, в якій французька газета повідомила, що вона "зробила камінг-аут".

Фотографія викликала неоднозначну реакцію в країні, де одностатеві стосунки заборонені законом. Батько дівчини – 91-річний Поль Бія – став президентом Камеруну в 1982 році і є одним з лідерів Африки, що правлять найдовше. Крім того, BBC зауважує: "У цій центральноафриканській країні особам, які вступають в одностатеві стосунки, загрожує до п'яти років тюремного ув'язнення".

В мережі пост дівчини викликав суперечки. Зокрема, ЛГБТ-активістка Бенді Кікі писала, що камінг-аут для Бії став привілеєм, доступним лише деяким у країні: "Мені сподобалося те, що зробила перша дочка Камеруну. Однак це підкреслює жорстоку реальність: анти-ЛГБТ закони в Камеруні непропорційно впливають на бідних. Багатство і зв'язки створюють захист для деяких, тоді як інші стикаються з серйозними наслідками".

Разом з цим трансгендерна камерунська активістка Шакіро, яка раніше була засуджена за гомосексуальні стосунки, а зараз проживає в Бельгії, похвалила доньку президента. Вона написала, що пост Бренди може бути поворотним моментом для ЛГБТК+ спільноти в Камеруні – вважає, що зараз Бія "позиціонує себе як голос за соціальні зміни в країні, де табу глибоко вкорінені".

"Апостроф" також писав про те, як турецький футболіст Меріх Деміраль після виграшу матчу між Туреччиною та Австрією показав жест ультраправого турецького угруповання "Сірі вовки", що сколихнуло міжнародну спільноту.