RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Світ

Новини

19 вересня

Всі новини

Візит Моді до Кремля розчарував американських чиновників — Bloomberg

Візит, який здійснив прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді до російського диктатора Володимира Путіна якраз напередодні початку саміту НАТО у Вашингтоні, розчарував американських посадовців.

Про це пише Bloomberg з посиланням на американських посадовців.

Видання зауважує, що візит Моді до путіна розчарував чиновників, які поглибили зв’язки з азійською країною:

"Обійми прем'єр-міністра Індії Нарендри Моді з володимиром путіним напередодні ключового саміту НАТО у Вашингтоні, організованого президентом Джо Байденом, розчарували американських чиновників, які зробили тісніші зв'язки з азійською країною наріжним каменем своєї зовнішньої політики".

Представники Байдена, які захотіли залишитись анонімними, сказали, що цей візит Моді у Москву, що став першим за п'ять років, "дав поживу для груп всередині і поза межами американського уряду", що критично ставляться до налагодження тісніших зв'язків з урядом Моді. США, як нагадує видання, обіцяло співпрацювати з Індією в сфері штучного інтелекту:

"За Байдена США пообіцяли співпрацювати з Індією в таких технологіях, як штучний інтелект, і взяли на себе зобов'язання щодо спільного виробництва чутливих оборонних технологій".

Американські посадовці також наголосили на своїй певності щодо того, що відносини між США та Індією "подолають цей епізод", проте також зазначили, що візит був важким і незручним для команди Байдена. Bloomberg додає, що ці занепокоєння висловили американські та індійські посадовці, котрі також побажали залишитись анонімними, під час низки зустрічей і телефонних дзвінків.

Водночас, за словами офіційних осіб, США неодноразово заохочували індійців натиснути на Путіна щодо припинення війни в Україні.

Раніше "Апостроф" також писав, що процес вербування Росією громадян Індії, з якими РФ нещодавно зобов’язалася розірвати військові контракти, не було випадковістю, а відповідає частині оманливої кампанії Кремля з набору "добровольців" для війни в Україні.