RU  UA  EN

Понеділок, 30 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

30 вересня

Всі новини

В Хорватії в будинку для літніх людей відкрили стрілянину, є жертви

22 липня у Хорватії невідомий нападник відкрив стрілянину у будинку для літніх людей. Наразі відомо про щонайменше п’ятьох загиблих.

Про це повідомляє Reuters.

У матеріалі додають, що озброєний чоловік вбив п’ятеро осіб у хорватському будинку для людей похилого віку в місті Дарувар, що на схід від Загреба.

"Ми шоковані вбивством п'ятьох людей в будинку для літніх людей в Даруварі", - написав прем'єр-міністр Андрій Пленкович на своїй сторінці в соціальній мережі X.

Пізніше хорватські ЗМІ повідомили, що вбивця, колишній ветеран війни 1973 року народження, увійшов до будинку і почав стріляти. Він убив свою матір і ще чотирьох осіб, йдеться у повідомленнях. Під час інциденту щонайменше п'ятеро людей загинули, ще кілька отримали поранення, проте точну кількість не вказують, повідомляє HRT.

Barrons передає, що поліція повідомила про інцидент о 10:10 ранку за місцевим часом (08:10 за Гринвічем) і підтвердила, що підозрюваний увійшов до будинку і застосував вогнепальну зброю.

Спочатку злочинець втік з місця події, але згодом був заарештований поліцією, повідомляє новинний портал N1. "Особа, причетна до скоєння злочину, перебуває під вартою", - йдеться в повідомленні поліції.

Місцева поліція заявила, що розслідування триває, але не розкрила жодних подробиць. Хорватський президент Зоран Міланович висловив співчуття родинам загиблих у будинку для людей похилого віку у Даруварі.