RU  UA  EN

Вівторок, 8 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.75
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

8 жовтня

Всі новини

"Це суперважливо": журналіст пояснив мотив Байдена не їхати на "Рамштайн"

Президент США Джо Байден відклав свою поїздку до Німеччини на засідання "Рамштайн", бо тема урагану "Мільтон", який може стати найбільш руйнівним за століття, стоїть на першому місці для американців.

Про це написав у Facebook журналіст "Голосу Америки" Остап Яриш.

"До запитань про те, "чому Байден відклав поїздку на Рамштайн через погану погоду?". Трохи контексту про погану погоду: Ураган Мільтон може стати найбільш руйнівним за ціле століття. Траєкторія пролягає через Тампу, Орландо та інші великі міста Флориди. Шторм насувається одразу після іншого урагану Гейлін, який наробив багато біди. Це відбувається за місяць до виборів.

Республіканці, очевидно, критикують адміністрацію Байдена-Гарріс за відповідь на стихію, яку вони вважають неналежною. Для виборців це також суперважливо - вони очікують ефективної реакції від влади", - зазначив Яриш.

Як свідчення того, що тема є топовою в інфопросторі США, журналіст навів скріншоти перших сторінок CNN, FOX, NBC та ABC.


"Тому так, для американців події наступних днів - і відповідь політиків на них - будуть вкрай важливими. Це для розуміння для того, яким є зараз внутрішній контекст у США", - написав Яриш.

Як повідомляв "Апостроф", президент Володимир Зеленський заявив, що на зустрічі у форматі "Рамштайн" потрібно буде визначитися, як посилити тиск на Росію.