RU  UA  EN

Вівторок, 22 жовтня
  • НБУ:USD 40.95
  • НБУ:EUR 44.35
НБУ:USD  40.95
Світ

Новини

22 жовтня

Всі новини

В Пентагоні прокоментували різні зобов’язання перед Ізраїлем і Україною

США не має наміру розміщувати систему перехоплення ракет середньої дальності THAAD на території європейських країн НАТО попри те, що раніше погодили розгортання протиракетного комплексу в Ізраїлі. Пояснюють це тим, що війна в Ізраїлі та в Україні відрізняється, а також різними зобов'язаннями перед країнами.

Про це під час брифінгу сказала заступниця речника Пентагону Сабріна Сінгх.

На питання щодо того, чому США не розгортає систему THAAD в країнах-союзниках НАТО в Європі для захисту західної частини України від російських атак, як зробили це в Ізраїлі для відбиття атак балістичними ракетами з боку Ірану, Сінгх сказала, що мова про дві різні ситуації:

"Це різні війни, різні регіони та зобов’язання перед Ізраїлем і Україною є різними".

Разом з цим вона додала, що уряд США продовжує підтримувати Ізраїль та Україну в забезпеченні необхідних оборонних потреб. Президент США Джо Байден, за її словами, "зобов'язався підтримувати Україну стільки, скільки буде необхідно".

Крім того, раніше речниця Міноборони США Сабріна Сінгх сказала, що країни НАТО не будуть збивати ракети і дрони над Україною, бо такі дії втягнуть їх у війну з Росією. Допомога союзників у збитті ворожих дронів над Ізраїлем та Україною – це "два дуже різні ландшафти бою".