RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

В Африці стався спалах невідомої хвороби - люди вмирали в муках за кілька годин

У південно-західній частині Танзанії стався спалах невстановленої хвороби, яка забрала життя щонайменше 15 осіб.

Про це повідомляє Аfrica Feeds.

Понад 50 людей також були госпіталізовані через хворобу, яка викликає у багатьох нудоту і блювоту з кров'ю. Представники охорони здоров'я країни заявили, що пацієнти вмирають протягом кількох годин після початку перших симптомів.

Однак міністерство охорони здоров'я Танзанії виключило спалах невідомого захворювання. При цьому воно направило в цей район групу експертів для вивчення випадків зараження.

Як зазначила головний лікар віддаленого району Чуньян міста Мбея Феліста Кісанду, захворювання виявлено тільки в одному районі і вмирають тільки ті, хто надто пізно звернувся в лікарню.

За її словами, первинне клінічне обстеження виявило у пацієнтів, в основному чоловіків, виразки шлунка і захворювання печінки.

Кісанду додала, що "ми порадили їм уникати вживання забороненого пива, куріння сигарет і вживання інших міцних напоїв".

Міністр охорони здоров'я Дороті Гваджика через кілька годин після коментарів Кісанду відсторонила її за те, що повідомила місцевим ЗМІ, що смерть наступила через хворобу.

У міністерстві заявили, що було встановлено, що про подібні симптоми повідомлялося ще з 2018 року і закликали громадськість зберігати спокій.

Як повідомляв "Апостроф", виконавчий директор Access to Medicine Foundation Джаясрі До Айер звернула увагу на спалах вірусу Ніпах в Китаї як на потенційний ризик наступної великої пандемії.