RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Трамп відмовився оприлюднити свої доходи

Президент США Дональд Трамп, інавгурація якого відбулася 20 січня, відмовився від оприлюднення своєї податкової декларації.

Про це заявила радник Трампа Келлиенн Конвей, передає ABC News.

Петицію на адресу Білого дому з вимогою до Трампу оприлюднити свої доходи підписало понад 209 тисяч американців. Для того, щоб американські власті відреагували на неї, необхідно 100 тисяч підписів.

За словами Конвей, відповіддю Білого дому є те, що Трамп не буде оприлюднювати податкову декларацію.

Вона повідомила, що це обговорювалося, коли йшла передвиборча кампанія Трампа. За її словами, людей, якi голосували за Трампа, не хвилюють його доходи, з хвилює, як буде виглядати їх податкова декларація під час президентства Трампа.

Згідно з опитуваннями, 74% громадян США хотіли б оприлюднення декларації Трампа. При цьому за це виступають 49% його прихильників.

Варто зазначити, що в США оприлюднення податкової декларації президентом за законом не вимагається, але Трамп став першим президентом в історії, який відмовився розкрити інформацію про те, скільки податків він заплатив.

Податкова декларація Трампа могла б висвітлити його потенційні угоди з РФ.

Як повідомляв "Апостроф", Дональда Трампа не стурбували масові акції протесту, які відбулися наступного дня після його інавгурації.