RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

В Еквадорі через Леніна почалися протести: з'явилося відео

У Еквадорі почалися заворушення після підрахунку 96% голосів на минулих у неділю, 2 квітня, президентських виборах. Про це повідомляє ВВС.

Колишній віце-президент соціаліст Ленін Морено випередив консерватора Гільєрмо Лассо на кілька відсотків, після чого той, хто програв закликав людей вийти на вулиці.

Ленін Морено набирає приблизно 51% голосів, консерватор Гільєрмо Лассо - близько 49%, але один один з авторитетних опитувань передбачив перемогу Лассо, після чого кандидат зробив святковий оголошення в Twitter.

Виборча рада Еквадору поки не оголошувала переможця, проте діючий президент Рафаель Корреа вже написав в "Твіттері", що тенденція до перемоги Морено незворотна, оскільки різниця у кількості поданих голосів перевалила за 200 тисяч.

На думку Лассо, однак, його суперник скористався адміністративним ресурсом і фальсифікував частина бюлетенів. Лассо викладає в соцмережі скани, як він стверджує, сфальсифікованих документів, закликаючи людей протестувати.

Протести проходять по всій країні. У столиці протестувальники спробували прорвати поліцейську барикаду. Однак демонстрації прихильників Лассо поки не переростають в масштабні сутички з поліцією.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про перемогу на президентських виборах в Еквадорі Леніна Морено.