RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

У Венесуелі протестанти закидали поліцію коктейлями Молотова з екскрементами: опубліковано фото

У Венесуелі учасники акцій протесту проти президента країни Ніколаса Мадуро і його уряду закидали поліцію екскрементами. Про це повідомляє The Guardian.

"Марш ла*на" протестувальники анонсували слоганом "У них є газ, у нас - екскременти".

Повідомлення про акцію активно поширюється в групах в месенджері WhatsApp, де публікуються покрокові інструкції з виготовлення "коктейлів пупутова". Таку назву протестуючі придумали для снарядів з екскрементами за аналогією з коктейлями Молотова.

"Діти виходять з камінням. Це їхня зброя. Тепер у них є інша зброя - екскременти", - заявив 51-річний дантист, який готує контейнери з фекаліями у себе вдома.

Деякі протестувальники закликають не використовувати для "коктейлів пупутова" скляну тару, щоб не поранити поліцейських, а тільки принизити їх.

Багато представників опозиції виступили проти цієї акції, оскільки через неї може зрости кількість інфекційних хвороб - у країні спостерігається брак основних засобів для чищення, включаючи мило, а також відсутні медикаменти.

До масових демонстрацій в Венесуелі призвело рішення Верховного суду від 30 березня про позбавлення парламенту країни законодавчих повноважень. Втім, наступного дня суд відмовився від свого скандального рішення.

Нагадаємо, раніше у мережі було опубліковано відео запеклих протистоянь активістів з силами правопорядку у Венесуелі.