RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Білий дім підтримав санкції проти РФ: названо умову

Директор з законодавчих питань Білого дому Марк Шорт заявив, що адміністрація президента США Дональда Трампа підтримує введення нових санкцій проти Росії та Ірану, але виступає проти тієї частини законопроекту щодо розширення обмежувальних заходів, де Конгрес наділяється більш сильними повноваженнями з проведення санкційної політики проти РФ.

Про це пише видання The Washington Post.

Зокрема, законопроект передбачає зняття або послаблення антиросійських санкцій лише з дозволу Конгресу.

"Наша стурбованість полягає в тому, що законодавство, як ми вважаємо, створює незвичайний прецедент делегування зовнішньої політики 535 членам Конгресу, не включаючи деякі аспекти національної безпеки, які завжди були частиною законопроектів про санкції в минулому", - зазначив Шорт.

За інформацією джерел видання, минулого тижня співробітники Мінфіну США і Держдепартаменту на зустрічі з представниками Конгресу висловили стурбованість з приводу того, що законопроект обмежує виконавчу владу президента.

Проте, пише видання, представники Республіканської і Демократичної партій виступають проти того, щоб прибрати з документа пункт про роль Конгресу в зняття санкцій з РФ.

Як повідомляв "Апостроф", російські ЗМІ дізналися про наміри РФ вислати кілька десятків дипломатів США.