RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Не все так просто в США: Піонтковський назвав головну причину провалу плану Путіна з Трампом

Спецоперація Кремля по втручанню в американські вибори, яка привела в крісло президента США проросійськи налаштованого Дональда Трампа, виявилася пірровою перемогою Росії і привела її до міжнародної ізоляції.

Таку думку висловив російський політолог Андрій Піонтковський в своїй колонці на "Каспаров.ru".

"У Кремлі геть не розуміли одного дуже важливого обставини. За*рати мізки одній недалекій людині і посадити його у крісло в Овальному кабінеті в Білому домі зовсім недостатньо, щоб змінити зовнішню політику США.

США - розвинена демократія з багаторівневою системою стримувань і противаг. Масштабна операція "Трампнаш" з тріском провалилася. Перемога Кремля виявилася пірровою", - зазначив Піонтковський.

За його словами, поворотною виявилася американська щорічна конференція з безпеки в Аспені 19-22 липня, в якій взяли участь практично всі керівники американських силових структур як колишньої так і нинішньої адміністрацій.

"У їхніх виступах вперше за три з половиною роки гібридних військових дій Кремля абсолютно чітко прозвучали два принципових моменти: ясне розуміння цілей війни, яку веде Путін, і тверда рішучість завдати йому поразки - колективний ремейк історичної фултонской мови Уїнстона Черчилля", - пише політолог.

Саме після цієї зустрічі обидві палати республіканського Конгресу безпрецедентною переважною більшістю прийняли закон про санкції проти осі зла: РФ, Іран, КНДР.

"В результаті Трампа позбавили будь-якої ініціативи в політиці США на російському напрямку, а крім значного посилення секторальних економічних санкцій спеціальний розділ закону (про персональні санкції) завдавав нищівного удару в саму серцевину путінського режиму. І зроблено це було в кращих традиціях асиметричною війни" , - підсумував Піонтковський.

Нагадаємо, раніше Андрій Піонтковський назвав два варіанти подальших дій Кремля щодо України і країн Заходу.