RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Загибель рейсу МН17: посол США пояснив дивне мовчання Вашингтона

США не розкривають наявні у них докази того, що малайзійський Boeing рейсу МН17 в липні 2014 року було збито на Донбасі з підконтрольною проросійських бойовиків території, оскільки американські спецслужби не хочуть розкривати свої джерела інформації.

Про це в інтерв'ю радіостанції "Эхо Москвы" заявив посол США в Росії Джон Теффт.

Він також зазначив, що спецслужби представили відповідні докази в Сенаті і Палаті представників США, що призвело до практично одностайного голосуванням за введення санкцій.

Дипломат нагадав, що розслідування голландської комісії підтвердило, що авіалайнер було збито із зенітно-ракетного комплексу "Бук", який Росія надала бойовикам на Донбасі.

"Мені здається, голландська влада і їхнє розслідування дуже чітко дали про це зрозуміти. Є відео, не пам'ятаю, на якому веб-сайті було розміщено, де видно, що саме російська установка перетинала територію і потім їхала назад, і при цьому одна з ракет вже була відсутня", - додав Теффт.

Нагадаємо, раніше Росія передала міжнародній групі слідчих додаткові радіолокаційні дані про катастрофу Boeing компанії Malaysia Airlines рейсу МН17 на Донбасі.