RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Через ураган "Харві" в США вибухнув хімзавод: нові дані про жертви

Два вибухи сталися на хімзаводі в місті Кросбі в Техасі в результаті руйнувань, завданих ураганом "Харві", який вже призвів до загибелі 29 осіб.

Про це повідомляють американські ЗМІ, з посиланням на прес-службу компанії Arkema.

Після вибуху над заводом піднялися хмари чорного диму. Після контакту з ними був госпіталізований заступник шерифа міста, який вдихнув хімічні випаровування.

Поліція встигла почати евакуацію сусідніх кварталів ще перед вибухом, коли гендиректор компанії-власника заводу повідомив, що пожеж і вибухів уникнути не вдасться. На даний момент невідомо, чи встигла поліція забезпечити повну евакуацію околиць до моменту вибуху.

На хімзаводі компанії Arkema вироблялись органічні пероксиди, які мають зберігатися в холоді. У той же час, ураган Харві знеструмив і затопив завод, що не дало можливості рятувальникам запобігти екологічному лиху.

Ураган Харві продовжує бушувати в США. Вважається, що він уже призвів до загибелі 29 осіб. На даний момент шторм ослаб і перемістився на територію Луїзіани, але в Техасі все ще триває повінь, а рятувальники продовжують знаходити загиблих.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що ураган Харві виявився більш руйнівним за ураган Катріна в 2005 році.