RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

На Заході дали пораду, як переконати Путіна вивести війська з Донбасу

Колишній посол США в Україні Джон Гербст вважає, що вивести російські війська з Донбасу Володимира Путіна можуть змусити поставки Україні летального озброєння США.

Про це він написав у своїй колонці, повідомляє "Новое время".

В ній він зазначив, що намагаючись допомогти Україні, США повинні згадати досвід радянсько-афганської війни.

"Сполучені Штати вже надали українським військам допомогу і технічну підтримку. Але це не завадило Росії поставити своїм військам і сепаратистам сучасне озброєння. Щоб протистояти цьому, Сполучені Штати повинні відправити в Україну протитанкові ракети, такі як Javelin, і більша кількість протитанкових радарів. Це компенсувало б перевагу росіян", - зазначає Гербст.

За його словами, у разі поставок Javelin, порушення режиму припинення вогню на Донбасі призведе до збільшення жертв серед росіян і за це повну відповідальність буде нести Путін.

Гербст також нагадав, що підтримка з боку США в радянсько-афганській війні не дала моджахедам можливість здобути рішучу і швидку перемогу, але значно підвищила вартість війни. Згодом це призвело до поразки СРСР і до розпаду радянського режиму. Аналогічна ситуація може трапитися і з РФ.

Як повідомляв "Апостроф", Путін пригрозив розширенням зони бойових дій в Україні в разі постачання Сполученими Штатами летального зброї.