RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

США готуються привести до цілодобового чергування бомбардувальники з ядерною зброєю

ВПС США готуються повернути на 24-годинне чергування бомбардувальники B-52 з ядерною зброєю на борту, чого не було з моменту завершення холодної війни в 1991 році.

Про це пише Defense One.

"Це ще один крок у підтвердженні того, що ми готові", - сказав начальник штабу ВПС США генерал Девід Голдфейн.

"Я розглядаю це не як планування якійсь конкретній ситуації, а більше як реальність глобальної ситуації, в якій ми опинилися, і як ми забезпечуємо нашу готовність рухатися далі", - додав він.

Наголошується, що дане рішення ще не прийнято остаточно, але військові готуються до того, що це відбудеться.

"Світ - небезпечне місце, і у нас є люди, які відкрито говорять про використання ядерної зброї. Це вже не біполярний світ, де це тільки ми і Радянський Союз. Є й інші гравці, що володіють ядерним потенціалом", - зазначив генерал Голдфейн.

Також підкреслюється, що приведення бомбардувальників B-52 цілодобове чергування є одним з багатьох рішень, які можуть прийняти ВПС США на тлі зміни геополітичної обстановки, включаючи швидке вдосконалення ядерного арсеналу КНДР, а також все більш потужні і активні збройні сили Росії.

Як повідомляв "Апостроф", Дональд Трамп заявив про готовність США до будь-якого сценарію розвитку ситуації навколо ядерної програми КНДР.