RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Кокаїновий скандал навколо російського посольства: з'явилися нові подробиці

У мережі опубліковано записи "прослушки" обговорення поставок наркотиків з Аргентини в Росію, одна з яких на сотні кілограмів кокаїну стала причиною скандалу навколо російського посольства.

Про це повідомляє аргентинське видання Clarin, яке опублікувало переговори фігурантів скандальної справи.

У матеріалі видання, де наводиться розшифровка переговорів, фігурують посол Росії в Аргентині Віктор Коронеллі і невідомий "Пан К.".

Clarin передбачає, що це 50-річний Андрій Ковальчук.

"Можете уявити, який обсяг наркотиків звідси відправляли раніше?" - каже на записі, зробленому в жовтні минулого року, один з учасників скандалу Олександр Чикало аргентинському поліцейському Івану Близнюку. "Так, звичайно", -відповідає той.

Крім того, в ході розмови вони обговорюють запит дипломатичного автомобіля для "Пана К.". На ньому він повинен був виїхати з посольства в аеропорт, не потрапивши на очі митників. І між слів вони згадують про конфлікт між "Паном К." і Коронеллі.

Як говориться в записах, передбачалося, що посаду посла в найближчому майбутньому займе інша людина, у якого з Ковальчуком хороші відносини.

Як повідомляв "Апостроф", раніше російський журналіст Костянтин Еггерт вказав на важливу деталь в цьому скандалі, на яку тут же послідувала реакція офіційного представника МЗС РФ Марії Захарової.