RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У США вбито лікаря екс-президента: йому помстилися за невдалу операцію

20 липня о Х'юстоні (США) застрелили 65-річний кардіолога Марка Хаускнехта, який лікував президента США Джорджа Буша-старшого.

Про це повідомляє Meduza.

Доктора вбили вранці, коли він їхав на велосипеді на роботу в лікарню. Вбивця, як вдалося встановити слідству, також їхав на велосипеді. Спочатку він їхав за лікарем, а потім обігнав, і, розвернувшись, тричі в нього вистрілив.

Лікаря госпіталізувала проїжджала повз швидка, але він помер у лікарні.

У перші дні після вбивства поліція опублікувала кадри з камер зовнішнього спостереження і фоторобот підозрюваного - повідомлялося, що це чоловікові близько 30 років. На той момент у поліцейських не було припущень з приводу мотивів злочину.

На початку серпня стало відомо, що в розслідуванні з'явився підозрюваний. Ним виявився 62-річний Джозеф Джеймс Паппас, колишній поліцейський з 30-річним стажем. Його мати в 1997 році лікувалася у Хаускнехта і померла під час операції.

3 серпня поліцейські вийшли на слід Паппас, причому абсолютно випадково. Перехожий в Х'юстоні повідомив, що бачив його самого і знайшов гаманець, який той втратив. Один з офіцерів наздогнав злочинця, але Паппас, одягнений в бронежилет, відмовився підняти руки, оскільки, як з'ясувалося пізніше, в одній з них він ховав револьвер. Коли на місце прибув другий поліцейський, підозрюваний підняв руку з револьвером і застрелився.

Вдома у Джозефа Джеймса Паппаса знайшли досьє на убитого доктора Хаускнехта з подробицями про його роботі і житло, список співробітників лікарні, боєприпаси, а також заповіт.

Як повідомляв "Апостроф", раніше з'явилися нові подробиці вбивства "російського Геббельса" в США.