RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Не обійшлося без Росії: міністр юстиції США подав у відставку

Міністр юстиції Сполучених Штатів Америки Джефф Сешнс подав у відставку на запит президента Дональда Трампа.

Про це повідомляє видання The Hill.

Таке рішення він прийняв через тривалу критики з боку президента США. Трамп був незадоволений самовідбором Сешнс від участі в розслідуванні втручання Росії в американські політичні процеси. Рішення підтверджує поширені спекуляції, що Трамп може звільнити Сешнс після проміжних термінів.

Так, Сешнс погодився подати у відставку на прохання Трампа, на що вказує копія його листа про відставку.

"Кожен день я приходив працювати в міністерство юстиції, щоб виконувати свій обов'язок і служити моїй країні. Я зробив це, наскільки міг, підтримуючи фундаментальні правові процеси, які є основою правосуддя", - написав Сешнс.

Трамп через соціальну мережу Twitter подякував Сешнс за його службу і побажав йому "добра". За словами президента, обов'язки міністра юстиції взяв на себе Метью Уітакер, глава апарату Сешнс. Також Трамп зазначив, що постійна заміна буде призначена пізніше.

Як повідомляв "Апостроф", заяву про відставку президенту Петру Порошенко подав генпрокурор Юрій Луценко. Заява генерального прокурора України Юрія Луценка про відставку, через справу про вбивство активістки Катерини Гандзюк, стала несподіванкою для практично всіх парламентських фракцій. Не очікували такого ходу з боку Луценка навіть в провладному "Народному фронті".