RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

У США звинуватили Росію та Китай у ядерних випробуваннях

Розвідувальне управління Міністерства оборони США вважає, що Російська Федерація проводила випробування ядерної зброї.

Про це йдеться в заяві відомства, опублікованій за підсумками брифінгу директора Розвідуправління генерал-лейтенанта Роберта П. Ешлі-молодшого на заходи Інституту Гудзона.

"Влада США, включаючи розвідувальне співтовариство, оцінила, що Росія провела випробування ядерної зброї, які створили ядерний вихід", - йдеться в заяві.

Також директор американської розвідки звинуватив в аналогічних порушеннях Китай. За його словами, США, Великобританія і Франція на відміну від РФ і Китаю дотримуються умов договору про заборону на подібні випробування.

"З приводу Китаю: інформація, озвучена в Інституті Гудзона, в поєднанні з відсутністю прозорості Китаю в їх діяльності по ядерних випробуваннях, природно, викликає питання про цю діяльність у зв'язку з мораторієм випробування ядерної зброї "нульового виходу", які дотримаються Сполученими Штатами, Сполученим королівством та Францією", - йдеться в поширеній заяві.

Як повідомляв "Апостроф", в середині травня в Сочі (РФ) відбулася зустріч державного секретаря США Майка Помпео і глави МЗС Росії Сергія Лаврова. На зустрічі Помпео підкреслив, що Вашингтон зацікавлений в неухильному дотриманні домовленостей по ядерному роззброєнню.