RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Ветеран війни і противник Росії: названо ім'я нового глави Пентагону

У вівторок, 23 липня, Сенат Сполучених Штатів Америки проголосував за Марка Еспера на пост глави Пентагону.

Про це повідомляє The New York Times.

"За" його кандидатуру голоси віддали 90 сенаторів, "проти" - 8 політиків. Еспера підтримали сенатори Республіканської і Демократичної партій.

Відзначають, що пост глави Пентагону залишався вакантним протягом семи місяців. Це найтриваліший термін в історії, коли у американського оборонного відомства не було керівника.

Відомо, що Еспер - ветеран війни з Іраком в 1990-1991 роки. Він пішов у відставку в званні підполковника. Раніше працював в дослідному центрі "Спадщина", в апараті Сенату і в комерційних структурах. У листопаді 2017 року Еспер став міністром Армії США.

У багатьох публічних заявах Еспер виступав проти РФ. Так, коментуючи кризу в Афганістані, він заявляв, що "влада США вибирає регіональний підхід до конфлікту, відзначаючи важливість забезпечення підтримки з боку сусідів, таких як Пакистан, і стримуючи інших в діючих регіонах гравців, таких як Росія і Іран, від того, щоб вони завдали шкоди мирному процесу".

За його словами, американські сили в Сирії "в деякій мірі протистоять російському впливу на Близькому Сході, зокрема, в Сирії".

Щодо Венесуели Еспер дотримується думки, що влада президента Ніколаса Мадуро багато в чому спирається на підтримку з-за кордону, зокрема, з боку Кремля.

"Незаконний режим Мадуро залежить від фінансової та військової підтримки таких країн як Росія, Куба і Китай", - заявляв Еспер.

Він також висловлювався щодо Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (ДРСМД), називаючи його безглуздим без дотримання з боку Росії.

"ДРСМД приніс нам чимало користі, але договір працює, тільки коли його дотримуються обидві сторони... Росія не дотримується умов", - сказав він на слуханнях в сенаті.

Як повідомляв "Апостроф", в Міністерстві оборони США прийняли рішення про виділення Україні допомоги в розмірі 250 мільйонів доларів на потреби Збройних сил.