RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

США переступили позначку в 5 млн заражених на коронавірус - The Guardian

У неділю, 9 серпня, кількість підтверджених випадків захворювання на COVID-19 в США перевищила 5 мільйонів.

При цьому країну розривають політичні конфлікти, повідомляє The Guardian.

Понад 5 млн хворих і найбільша в світі кількість смертей від COVID-19

Провідні федеральні експерти в галузі суспільної охорони здоров'я в один голос заявляють, що пандемія в США не взята під контроль.

Більш того, за даними Університету Джонса Хопкінса, в Штатах також зареєстровано найбільшу в світі кількість смертей від вірусу - майже 163 тисячі осіб.

За даними сайту worldometers, станом на полудень понеділка, 10 серпня, в США зафіксовано 5 млн 199 тисяч 444 випадки COVID-19. Померло від ускладнень коронавірусної інфекції 165 617 американців.

Економічні проблеми і політичне протистояння

Разом з тим, в країні наростають економічні проблеми. Так, укази Дональда Трампа, спрямовані на вихід з політичного глухого кута і поліпшення економічної ситуації, були засуджені республіканцями як "неконституційний відстій", а Джо Байден звинуватив президента в тому, що він випустив трохи більше, ніж "відмовки і брехня".

Демократи запропонували пакет нових економічних заходів на суму 3 трлн доларів для виходу з кризи. Республіканці поки запропонували короткострокові заходи на суму 1 трлн доларів.

Що запропонував Трамп

Дональд Трамп ініціював відновлення підвищення федерального допомоги по безробіттю, яке закінчилося в минулому місяці. Разом з тим, його пропонується скорочуючи з 600 доларів в тиждень до 400 доларів, з яких 100 доларів повинні будуть надаватися самими штатами.

Головний економічний радник Білого дому Ларрі Кудлоу заявив, що федеральний уряд вже виділив гроші, які дозволять штатам вносити 100 доларів на людину з нових 400 доларів в тиждень, пропонованих Білим домом. Разом з тим, він утримався від питань про законність пропозицій Трампа.

Як повідомляв "Апостроф", 4 серпня, в США померла від коронавируса шестирічна Джіджі Морс, яку три роки тому удочерили з українського дитячого будинку Девід і Прісцілла Морс з округу Медісон.