RU  UA  EN

Вівторок, 2 липня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 липня

Всі новини

Вибори в США: Байден закликав зберігати спокій, а Трамп заявив про свою перемогу

Поки в США триває підрахунок результатів президентських виборів, основні кандидати на перемогу вирішили звернутися до американця. Представник партії демократів Джо Байден закликав своїх прихильників зберігати терпіння і спокій, а чинний президент Дональд Трамп заявив про "корупцію і шахрайство" і свою перемогу.

На брифінгу в штаті Делавер Байден заявив, що підрахунок голосів скоро завершиться.

Підрахунок голосів на президентських виборах в США: хто перемагає (оновлюється)

"Підрахунок голосів близький до завершення, дуже скоро ми все дізнаємося. Кожен голос має бути врахований, цього ми будемо домагатися. Сенатор Камала Харріс і я задоволені ситуацією, що складається. Ми не сумніваємося, що, коли завершать підрахунок, сенатор Харріс і я будемо оголошені переможцями . Прошу вас зберігати спокій і терпіння", - сказав він.

А Трамп на прес-конференції в Білому домі заявив про свою перемогу на виборах, якщо враховувати "законні" голоси.

"Якщо порахувати законні голоси, я легко виграв. Я вже впевнено переміг у багатьох критично важливих штатах, включаючи перемогу у Флориді, Айові, Індіані, Огайо", - заявив він.

За словами президента, він перемагає на виборах з "історично рекордними цифрами".

Під час виступу Трамп знову заявив, про шахрайство, зокрема, за його словами, представникам республіканців заборонили доступ до спостереження за процедурою в багатьох спірних штатах. Він звинуватив своїх політичних суперників в спробі вкрасти результати президентських виборів.

За останніми даними, Байден лідирує в президентських перегонах, йому бракує для перемоги всього 6 голосів із потрібних 270 - зараз у нього 264 голоси, а у Трампа - 214.

За попередніми даними, за чинного главу США Дональда Трампа свої голоси віддали 47,9% американців. Джо Байдена підтримали 50,5% американців.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в середу, 4 листопада, кандидат в президенти США Джо Байден виступив з гучною заявою після оголошення перших підсумків виборів.