RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Помер учасник легендарноъ місії на Місяць: фото і біографія астронавта

У середу, 28 квітня, в США на 91-му році життя помер астронавт Майкл Коллінз - командир екіпажу космічного корабля "Аполлон-11", політ якого ознаменувався першою в історії людства висадкою на Місяць.

Про це повідомляє видання Daily News

Про смерть астронавта, який останнім часом боровся з онкологічним захворюванням, повідомили його рідні.

"Останні дні він провів мирно, поряд з сім'єю. Майк завжди стикався з життєвими викликами з витонченістю і смиренністю. Точно так же зіткнувся зі своїм останнім викликом. Ми будемо страшно по ньому нудьгувати," - написали з цього приводу родичі астронавта.

На смерть Коллінза відреагували також в NASA. "Деякі називали його самим самотньому людиною в історії - в той час, коли його колеги вперше ходили по Місяцю, він допоміг нашій нації досягти визначальною віхи", - зауважили в аерокосмічному агентстві.

Майкл Коллінз, на відміну від Ніла Армстронга і Базза Олдріна, на Місяць не ступав, а перебував на орбіті в командному модулі, через це його називали "Забутий астронавт".

Коллінз народився в 1930 році в Римі. У 1952 році він закінчив Військову академію США і став військовим льотчиком-винищувачем, а в 1963 році отримав призначення в третій загін астронавтів NASA.

У космосі він побував двічі - в 1966 і 1969 роках. Перший його політ був на "Джеміні-10", а другий - на "Аполлон-11". За політ на Місяць в 1970 році Коллінза нагородили медаллю NASA "За видатні заслуги". На честь астронавта назвали астероїд "6471-Коллінз".

Майкл Коллінз став першою людиною в світі, який двічі виходив у відкритий космос. Він також став другим після астронавта Джона Янга (командира "Аполлон-10"), хто сама облетіла навколо Місяця. Він мав можливість брати участь в місії "Аполлон-17" і знову полетіти на Місяць, однак завершив кар'єру астронавта.

Як повідомляв "Апостроф", корпорація Ілона Маска збирається доставити астронавтів на Місяць. З'явилися перші подробиці місії.