RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Злочинця вбито: останні подробиці захоплення заручників у синагозі в Техасі

Чоловік, який здійснив захоплення заручників у синагозі в Техасі, був ліквідований силовиками.

Про це повідомив губернатор американського штату Грег Еббот.

За словами топ-чиновника, всі заручники живі та перебувають у безпеці. Інших подробиць спецоперації Грег Еббот не повідомив.

Поліція Коллівілля, де сталася НП, проінформувала про ліквідацію нападника.

"Близько 9 години вечора HRT - група з порятунку заручників - увірвалася в синагогу, вони врятували трьох заручників, підозрюваний помер", - повідомив начальник поліції Коллівілля Майкл Міллер.

Особу чоловіка, яких захопив заручників у синагозі, вже встановлено, проте влада поки що не може оприлюднити інформацію.

Слідчі ФБР вивчатимуть мотиви вчинку підозрюваного та його можливі контакти. Представник бюро Метт ДеСарно повідомив, що з синагоги було звільнено чотирьох людей - їх життю нічого не загрожує і вони вже зустрілися зі своїми рідними.

ЗМІ також стверджували, що захоплення заручників здійснив мусульманин. Більше того, нападник нібито заявляв, що його сестра перебуває у в'язниці і почав вимагати її звільнення. Йшлося про Аафію Сіддіку - засуджена на 86 років жінка, яка здійснила напад і замах на американських солдатів в Афганістані.

Через деякий час на інформацію відреагував адвокат засудженої Аафії. Жінка спростувала, що загарбник є її братом, та засудила його дії у Техасі.

Раніше ми розповідали, що в американській Міннесоті при спробі пограбувати банк взяли у заручники п'ятьох людей.