RU  UA  EN

Субота, 29 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 червня

Всі новини

Втрати окупантів зростуть: 800 компаній запропонували США передати Україні інноваційне озброєння

Міністерство оборони США розглядає 1300 пропозицій від 800 компаній, які готові розробити інноваційне озброєння та комерційні можливості для Збройних Сил України. Головні критерії до пропозицій: швидкість експортування, розгортання з мінімальною підготовкою та доведена ефективність зброї.

Читайте також: Кривавий удар по Одещині та оборона Донбасу: онлайн подій війни 1 липня

Про це повідомили на американському телеканалі CNN із посиланням на представника Пентагону.

За даними журналістів, у найближчі тижні Міноборони США ухвалить рішення щодо тих ідей, які будуть реалізовані, що ймовірно призведе до виробництва зброї обраними компаніями для ЗСУ та навіть для армії США.

Запит Пентагону ґрунтується на засобах ППО, протитанкових, протипіхотних, берегових, безпілотних авіаційних систем, контрбатарейному та зазищеному зв'язку - це основні військові потреби України.

Військова промисловість отримала запит на створення ідей та надання інформації для пришвидшеного виробництва, нарощення потужностей на промисловій базі, щоб США та союзники змогли підтримувати Україну ще довго після того, як запаси ЗСУ вичерпаються.

Пентагон намагається терміново шукати постачання (про що говорить план відділу щодо потенційних нових контрактів з виробниками), які будуть виконані впродовж від 30 до 180 днів.

"Зокрема, міністерство вивчає варіанти, які б дозволили прискорити виробництво та наростити додаткові потужності на промисловій базі для зброї та спорядження, які можна швидко експортувати, розгортати з мінімальною підготовкою і які довели свою ефективність на полі бою", - пояснив представник Міноборони США.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що ще одна європейська країна надішле Україні важке озброєння, але поки що список тримається в секреті.